Szójapörkölt tofuvalMint tévénéző egyáltalán nem vagyok sznob. Ha nincs más a műsorban, megnézem a Szomszédokat is vagy a Napra Forgó magazint. A világ nagyvárosai című sorozat pedig egyenesen a kedvenceim közé tartozik. Vannak azonban olyan műsorok, amikre eddig eszem ágában sem volt bekapcsolni a televíziót. Ezek közé tartozik a Tévétorna nyugdíjasoknak, a Szia mami és az OMÉK ’90. Most már tudom, hogy nagy hibát követtem el. Csütörtökön ugyanis merő véletlenségből nyitva maradt a készülékem, amikor éppen az OMÉK ’90 ment a tévében, bizony fel sem tudtam kelni a fotelből, amíg be nem fejeződött, annyira érdekes volt. A korszerű, egészséges táplálkozásról beszélt egy úr az Agrovettől (bár tudnám, hogy mi az), megismerkedhettem olyan termékekkel, amelyek eddig az étrendemben nem szerepeltek, például a gumós köménnyel, amely nélkül ma már elképzelhetetlen egy salátakeverék. Még pompásabb lesz a saláta, ha sörretket is teszünk hozzá, ebből nem feltétlen szükséges egy métert vennünk, ötven-hatvan centiméter elég egy étkezéshez. Tájékozatlanságom miatt pirulnom kellett, amikor megtudtam, hogy a szójából készült tofu is elengedhetetlen tartozéka a korszerű táplálkozásnak. Ezt az Interprotein képviselője mondta el, nagyon meggyőzően. Három kislány is szerepelt a műsorban, most végeztek a szentlőrinci gazdaképzőben, ők is ügyesen gyúrták a szójagranulátumból készített fasírtot, ami sokkal egészségesebb, mint a paprikás csirke nokedlivel. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy ezentúl kísérje figyelemmel a tévé műsorait. Ha én is előbb szánom rá magam, hogy megnézzem az OMÉK ’90-et, ma már nem kínozna az idült bélhurut, valamint a krónikus visszérgyulladás. Esténként könnyen szenderülnék álomba, ehhez nem kellene többé algákat fogyasztanom cserszömörce ízesítéssel. |